Ana içeriğe atla

Orijinal vs. Cover?

         Yine kararsız kaldığım yazılardan birine sıra geldi. Bildiklerim arasından aşağıdaki coverları seçtim, olabildiğince farklı türleri bulundurmaya çalıştım. O yüzden "yaa bu nasıl olmaz ki :(" diye taşlamayın lütfen. "Çok biliyosanız siz yazın tutan mı var? (Durduk yerde gereksiz atarlanan yazar tipi) " Böyle bir şey demiyorum tabi ki, önerilerinizi eklemeye çalışacağım.

         Her şeyin ilki en iyisidir mantığıyla her şarkının orijinali daha iyidir tezi doğru mu değil mi gelin birlikte karar verelim. Olabildiğince zor olan bu seçim kısmı için sizin yorumunuz oldukça önemli. Çünkü "normaldir, herkesin kültürü farklıdır, herkesin popüleri farklıdır, herkesin değişimlikleri farklıdır, herkesin bir popisi vardır, o popiden herkes, kendi memnun olması gerekiyor, senin veya benim değil tabi ki, herkes kendi düşüncelerini kendileri paylaşmalı...."

         Not: Doğancan Çapık orijinal veya cover'dan hangisini daha çok beğenirse o daha güzeldir. Tartışmaya açık değildir. (Balık burcu kararsızlığı)

        Not 2: Bu kez şarkılara değil, şarkıcılara tıkladığınızda şarkılar açılacaktır.

1- Sweet Dreams 

Orijinal : Eurythmics
Cover : Marilyn Manson 

Yazar Seçimi : Her ne kadar bu tarz pek dinlemesem de seçimimi cover'dan yana kullanıyorum.

2- Lovesong

Orijinal : The Cure
Cover : Adele

Yazar Seçimi : Önceden cover derdim ama şu anda seçimim orijnal.

3- Love Never Felt So Good 

Orijinal : Johnny Mathis
Cover : Michael Jackson 

Yazar Seçimi : Cover net. (Net değil)

4- On An Evening In Roma 

Orijinal : Dean Martin
Cover : Michael Buble

Yazar Seçimi : Birbirine en yakın ikili bu sanırım. Seçimim bu kez şarkının havasını daha çok yansıtan ilk halinden yana.

5- Aşk Bu Değil

Orijinal : Avni Anıl
Cover : Birsen Tezer

Yazar Seçimi : Birsen Tezer'in muhteşem sesine rağmen orijinal.

6- Que Sera Sera 

Orijinal : Doris Day 
Cover : Sevtap Parman 

Yazar Seçimi : Tabi ki covedfksdfhflsdf. Yazının içinde bir kaç tane böyle bonus var şimdiden hazırlıklı olun.

7-  Killing Me Softly 

Orijinal : Roberta Flack
Cover : The Fugees

Yazar Seçimi : Şarkının müziğini bu kadar bozmasalarmış iyiymiş diyerek orijinal.

8- I Will Always Love You

Orijinal : Dolly Parton
Cover : Whitney Houston

Yazar Seçimi : İyi ki Dolly Parton bu şarkıyı söylemiş de Whitney Houston coverlayabilmiş diyerek cover diyorum tabi ki.

9- Islak Islak

Orijinal : Cem Karaca
Cover : Barış Akarsu

Yazar Seçimi : Yok.

10- Haydar Haydar 

Orijinal : Neşet Ertaş
Cover : Can Gox

Yazar Seçimi : Hepsini ben mi seçicem biraz da siz seçin.

11- Everybody's Got To Learn Sometime

Orijinal : The Korgis
Cover : Beck

Yazar Seçimi : Bu kez net cover.

12- O Sole Mio

Orijinal : Luciano Pavarotti
Cover : İbrahim Tatlıses

Yazar Seçimi : Gözyaşlarını tutmanın imkansız olduğu cover.

13- Besame Mucho

Orijinal : Emilio Tuero
Cover : Zoe

Yazar Seçimi : Eski halinin şarkının havasını yakaladığını düşündüğüm şarkılardan biri daha. Bu yüzden orijinal.

Dipnot: İlk hali daha çok ağlatır @Barış.

14- California Dreamin'

Orijinal : The Mamas & The Papas
Cover : Royal Gigolos

Yazar Seçimi : Bir şarkının ne kadar yozlaşabileceğini gösteren Royal Gigolos'a teşekkür edip, seçimimi onlardan yana kullanıyorum.

15- Pastime Paradise - Gangsta's Paradise 

Orijinal : Stevie Wonder
Cover : Coolio

Yazar Seçimi : Stevie'ciğime teşekkür ediyorum ancak bir rapsever olarak tercihim Coolio.

16- Hallelujah - Dance Me To The End Of Love

Hallelujah Orijinal : Leonard Cohen
Dance Me To The End Of Love Orijinal : Leonard Cohen
Hallelujah Cover : Jeff Buckley
Dance Me To The End Of Love Cover : The Civil Wars 

Yazar Seçimi : R.I.P. Leonard (7.11.2016)

Öleceğini bilirmişçesine ölümünden birkaç hafta önce çıkardığı albümünde söylediği şarkı bu yazının bonusu olsun, bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle :)

Bonus Track







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Film Müzikleri

1-   La Vita é Bella     Film: Hayat Güzeldir (1997)     Beste: Nicola Piovani   Nicola Piovani'nin en önemli bestelerinden biri olup, filmin her güzel anında duyabileceğimiz bu şaheser, Oscar ödülü de kazandırmıştır. 2- Shape of My Heart     Film: Leon (1994)     Beste: Sting ve Dominic Miller     Şarkıcı: Sting   Filmin en vurucu anında karşımıza çıkan bir başka muhteşem eser.. İzleyenler bilir, hala bir kaç dakika önce olan olayın şokundayken şarkı öyle güzel bir anda girer ki, film bittikten sonra tekrar tekrar dinlememek mümkün değildir..   Ayrıca bestesi pek çok şarkıda kullanılmıştır. (Nas-It was written, Craig David-Rise And Fall vs.) 3- La Vie en Rose     Film: Wall-E (2008)     Beste: Louis Armstrong     Şarkı: Louis Armstrong  Şarkının orjinali Edith Piaf'a ait olmasına rağmen, Louis Armstrong'un sesinden dinlemek ayrı güzel.. 4- L'Accordeoniste     Film: Kaldırım Serçesi (2007)     Beste: Michel

Ben oğluma bir pan flüt alamayacak mıyım !

           Sıra geldi dinlediğimiz şarkılarda pek fazla karşılaşmadığımız ancak birbirinden değerli olan enstrümanlara. İyi dinlemeler efendim.  Not : İbrahim Tatlıses ile nostalji yapmak ve aşağıdaki enstrümanlar öncesi çocukluğumuza dönerek muhteşem flüt seslerini dinlemek isteyenler şuradan dinleyebilir. 1- Theremin- Matryomin          İlk olarak Theremin'den başlayalım. Bitirme projesi olarak yapmak isteyip de yapamadığım bu nadide enstrümanın mucidi, egosunu tatmin etmek amacıyla enstrümana soyadını veren Leon Theremin'dir. En önemli özelliği hiç bir şekilde theremine temas etmeden bir elinizle sesin şiddetini, bir elinizle frekansını ayarlamanızdır. İkinci en önemli özelliği de eğer satmak isterseniz "Sıfır düzeyinde ikinci el theremin" ilanını rahatlıkla verebilirsiniz. Korku filmlerindeki hayalet efektinin vazgeçilmezi olan bu enstrümanın örneğini buradan dinleyebilirsiniz.                        Theremin üzerinden çok ya

Who run the world?

Dearest WOMAN from the other planet, Preliminary note : If Voyager golden records reaches out to you, please listen to this song while reading! Since humans lived in this planet, more than couple million years - we divide time into years, and you know… million years is a lot-, unfortunately, we are still celebrating women’s day and demanding gender equality.. But let’s not discuss the situation on Earth now, but I want to share with you my personal story with women! I work for a multinational company for almost 3 years thanks to one WOMAN ; surprisingly enough, almost all my idol are WOMEN! Being energetic, thoughtful, devoted, brave, courteous, organized, and positive are just few of the traits I learned from the WOMEN in this company. Today my manager is a WOMAN and my team consists of WOMEN! See how lucky I am! And this year, I had an exceptional women’s day; I was given the chance to moderate women’s day sessions in two central units of our Market Area. Listening a